Bag om opdrættet

Jeg hedder Christina og er en kvinde fra 1983, bor i den lille by Visborg 3 km uden for Hadsund i Nordjylland.

Jeg interesserer mig meget for dyr, og er vokset op på landet. Jeg har altid haft dyr, hvilket sikkert er derfor jeg er så utrolig dyreglad.

Jeg er uddannet multimediedesigner, digital konceptudvikler, samt SOME Manager.

Jeg tager mit opdræt meget seriøst og jeg sætter mig nogen mål som jeg gerne vil nå.

Nogen andre ting som kommer uforudset kan jeg kun overraskes og glædes over. Jeg har aldrig troet da jeg startede i 2002, at jeg skulle opleve og sælge marsvin til både Norge, Sverige, Tyskland, Portugal, England og Rusland.
Men nu tøffer der marsvin rundt i de 6 overstående lande fra mit opdræt. Det er stort for mig, og det er noget jeg aldrig havde drømt om.

Jeg startede i 2002 med at opdrætte langhåret marsvin, Men i 2011 besluttede jeg at min tid med langhåret marsvin var slut. Mit hjerte bankede ikke for at opdrætte dem mere.

Skinnyerne og skinnybærene var det der vandt pladsen efter de langhåret, temperamentet på skinnyerne og skinnybærene er utrolig unikt. Begge racer er utrolig frygtløse og utrolig nysgerrige, de er perfekte kæledyr.
Efter ca. 4 år med skinnyer og skinnybærer i opdrættet som primære racer valgte jeg at drosle ned med dem. Dette skyldes mange ting, men blandt andet at jeg ønskede nye udfordringer og jeg fik muligheden for i 2013 at få 3 dejlige amerikansk crested sorte hjem fra Holland. Det er en race jeg havde ønsket mig i flere år.

I 2018 valgte jeg at stoppe med at avle sorte tans, en beslutning som var hård da jeg var den eneste i DK med sorte tans. Men jeg søgte nye udfordringer.  Ligeledes valgte jeg at omlægge min kæledyrs avl så den nu ikke primært består af hvirvel kæledyr, men mere af glathåret kæledyr.

Så nu i 2021 rummer mit opdræt racerne: Amerikansk crested i sort, og kæledyr.

Jeg elsker min dyr hver evig eneste et af dem. Og glæden over dyrene og underne der kommer kan ikke beskrives. Dyrene her bliver elsker fra dag 1 af når de kommer ind i opdrættet, og lige frem til den dag de enten flytter eller kommer i muttehimlen. Jeg går meget op i pasning og pleje af dyrene, jeg forsøger hele tiden at gøre det jeg finder bedst for dyrene.
Jeg kigger på dyrene og ser om de trives, hvis de trives kan det jeg gør ikke være helt galt. Det er vigtigt for mig at suge vide og erfaringer til mig, og jeg forsøger hele tiden at finde nye veje til at gøre pasningen og pleje af dyrene endnu bedre for dyrenes skyld.

Som jeg plejer at sige det jeg gør, som virker for mine dyr og mig virker ikke nødvendigvis for naboen og hendes marsvin. Ligesom det du gør ikke nødvendigvis virker for mig og mine marsvin. Der skal være plads til forskellighed og forskellige erfaringer, selvom der er visse grundprinsipper i marsvine pasning og marsvinsbehov som ingen kommer uden om.

Mit hjem er altid ( næsten) åbent for alle som vil se marsvin, hvad end de vil købe marsvin, bare se marsvin eller have råd og vejledning. Ligesom jeg altid gerne svare på spørgsmål og vejleder via telefon eller mail. Folk er altid velkommen til at kontakte mig, og jeg hjælper gerne hvor jeg kan. Og kan jeg ikke selv hjælpe så kender jeg nok en eller flere som kan.

Udover mit opdræt er jeg ejer af webshoppen Foderhulen.dk hvor jeg sælger foder og tilbehør til kaniner og gnavere ud fra det princip at kun det bedste er godt nok.